Hidrolik, her şeyin sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayabilir. Hidroliği hangi uygulamalarda kullanabileceğimizi ve ne kadar güç üretebileceğini tahmin etmek imkansızdır. Ormancılık sektörü düşünüldüğünde, zorlu görevlerin yerine getirilmesi için çeşitli makine ve araçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca ağaç işleme, kağıt üretimi, inşaat, baskı ve daha pek çok sektörle yakından ilişkilidir. Zorlu çevre koşulları, yüksek güvenlik gereksinimleri ve yük taşıma kapasitesi ormancılık uygulamalarında dikkate alınması gereken önemli faktörlerdir. Hidrolik güç ile tüm bu gereksinimleri doğru ve etkin bir şekilde elde edebileceksiniz.
Hidrolik bileşenlere ve sistemlere sahip ormancılık uygulamalarına yönelik makineler, verimliliği en üst düzeye çıkaracak ve iş sahasının verimliliğini artıracaktır. Hidrolik, makinelerin minimum uygulanan kuvvetle karmaşık işleri kolayca yapmasını sağlayacaktır. Hasat uygulaması düşünüldüğünde, hidrolik makineler kullanılıyorsa, işlem diğer geleneksel işlemlere kıyasla minimum sürede doğru bir şekilde tamamlanabilir. Hassasiyet, esneklik, yüksek yük altında tutarlı performans, hız, gelişmiş kontrol seçenekleri, vb. hidrolik sistemlerin diğer faydalarıdır. Birçok ağır iş makinesi bu görevlerin üstesinden gelmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ormancılık ve tarım uygulamaları için hidrolik makineler aşağıdaki gibi kategorize edilebilir.
Malzeme Taşıma Uygulaması: Ormancılık ve tomruk endüstrisi, kereste, toprak, taş vb. ağır yüklerin taşınması ile ilgilidir. Forkliftler, mobil vinçler, teleskopik yükleyiciler ve bagaj kapağı asansörleri bu işlemleri gerçekleştiren önemli makinelerdir. Basınçlı hidrolik sıvı akışını kontrol eden ve makine çalışmasını yöneten ataşmanlarla bağlantılı hidrolik devrelerdir. Akışkan, bir veya daha fazla dişli pompa kullanılarak basınçlandırılır ve üretilen bu kuvvet, büyük yükleri kaldırmak için kullanılır. Sabit yağ basıncının korunması, farklı çevre ve çalışma koşulları altında yükün dengelenmesine yardımcı olacaktır.
Hasat Uygulaması: Hem ormancılık hem de tarım endüstrisi, ağaçlardan tahılları ve farklı meyveleri verimli bir şekilde hasat etmek için biçerdöverleri kullanır. Ormancılık uygulamasında kullanılan bu kendinden tahrikli makine, bir ağacı istenilen boyda kesmek, budamak ve budamak için bir kesme kafası ataşmanı içerecektir. Zamanında hasat, işçilere daha az bağımlılık, en aza indirilmiş ürün kaybı, vb. Biçerdöver kullanmanın başlıca faydalarıdır. Tarım sektöründeki biçerdöverler, hasat, harman ve savurma işlemlerini tek kademede birleştirebilen biçerdöverlerde de basınçlı petrol gücünden faydalanacak. Ekipman ataşmanları ve diğer parçalardaki hidrolik silindirler, makine kabininde bulunan joystickler kullanılarak kontrol edilebilir.
Arazi temizleme Uygulaması: Güverte biçme makineleri, parçalayıcılar, parçalayıcılar, kütük çeneleri, kütük öğütücüler vb. gibi arazi temizleme makineleri, ormancılık endüstrisinde ağaçları, fırçaları, kütükleri ve kökleri kaldırarak zemini temizlemek için kullanılır. Entegre hidrolik sistemli farklı arazi temizleme ataşmanları, genel süreci kolaylaştıracaktır. Bir biçme makinesini düşündüğümüzde, hidrolik, dönme yönünü tersine çevirmek ve hızı kontrol etmek için itici güçtür.
Tarla Püskürtücü Uygulaması: Tarla püskürtücüler, bitkiler üzerindeki zararlıları ve hastalıkları kontrol etmek için sıvı kimyasalların uygulanması için tarım endüstrisinde yaygın olarak kullanılan makinelerdir. Hidrolik püskürtücüler genellikle gerekli miktardaki pestisiti suyla karıştırır ve nozullar aracılığıyla hedef alana bırakır. Hidrolik, çözümün yeterli basınçla tesislere eşit olarak dağıtılmasına yardımcı olacaktır. Tarla püskürtücü sistemi bir tank, pompalar, karıştırıcılar, basınç göstergesi, nozullar, güç kaynağı ve daha fazlasını içerecektir.
Ahşap İşleme Uygulaması: Ahşap işleme endüstrisi, kütük yükleyiciler, burkulma testereleri, kabuk soyucular, kademeli besleyiciler ve daha fazlası gibi farklı hidrolik uygulamaları içerir.